allstyle.ro
empty cart icon    Cos gol

cart arrow icon Logare cart arrow icon Inregistrare
   
Homebreadcrumbs arrows iconInspiratiebreadcrumbs arrows iconDecoratiuni interioarebreadcrumbs arrows iconCum decoram casa in stilul shabby chic  

 

 

Cum decoram casa in stilul shabby chic

Daca doriti sa va reinventati spatiul de locuit, sa faceti schimbari majore care sa iasa cu adevarat in evidenta, incercati stiluri decorative pe care nu le-ati mai folosit pana acum. Acesta este motivul pentru care astazi ne vom concentra pe modul de a decora casa in stilul shabby chic. Acest stil decorativ imbina elementele stilului rustic cu romantismul si delicatetea elementelor vintage.

Ideea principala acestui stil decorativ este folosirea mobilierului si decoratiunilor cu aspect uzat, ponosit. Acestea sunt vopsite si slefuite ca sa ajunga sa arate ca cele vechi. Ideea de shabby chic este de a realiza o atmosfera calda si luminoasa, iar acest lucru este realizat cu combinatia perfecta de mobilier din lemn (in culori naturale si / sau vopsite) si culori luminoase folosite pentru pereti si accesorii.

De asemenea, stilul shabby chic este caracterizat prin amestecul de materiale si texturi (astfel incat sa puteti folosi atat obicte vechi cat si accesorii decorative noi), asa ca nu-ti fie frica daca, sa zicem, vrei sa mbini tapetul de pe pereti cu mobilier din fier si ornamente cu flori.

Decorare shabby chic

 

Cheile unui decor shabby chic reusit

Avantajul acestui tip de decor este ca nu este nevoie sa schimbati multe lucruri pe care le aveti deja acasa, daca aveti deja ca stil decorativ pe cel clasic.Daca aveti mobilier din lemn sau din piele, deja o mare parte din acest stil a castigat, dar daca nu, cateva perne pastelate, perdele si draperii din materiale naturale in culori deschise, bej, alb ivoriu si cateva tablori si decoratiuni, vor face diferenta. Desi este un stil care aminteste de rural, nu este nevoie sa exageram.Stilul shabby chic are eleganta si romantism, fata de cel rural.

 

Mobilier

Mobilierul este in stil clasic, cu aspect uzat, in culori deschise ca alb, bejuri sau nuante naturale, insa tendintele au evoluat catre culori mai aprinse sau mai inchise.Cum nu putem gasi mobila veche dar instare foarte buna, aspectul uzat se realizeaza prin tehnici specialede invechire. Lemnul se vopseste intr-o culoare mai inchisa, se ceruieste, se aplica o culoare deschissa peste iar apoi se slefuieste in zonele ce le vrem invechite. La nevoie se aplica un lac transparent. Sunt multe procedee care se pot folosi pentru a realiza un aspect invechit, patinat sau ruginit.

Decoratiuni shabby chic

 

Culorile

Pentru a alege culorile pe care sa le folositi trebuie sa tineti seama de accesorii si mobilier, precum si culorile peretilor. Daca este necesar, puteti picta o piesa de mobilier pentru a asorta aceste culori.

Culorile pastelate sunt protagonistele decorului shabby chic, mai ales daca le combinati cu alb (nu puteti dor de). De asemenea, tapet cu modele simple intr-o singura culoare este ideal. Deci, in functie de gustul dumneavoastra, puteti schimba culoarea peretilor in nuante de alb, albastru, galben sau verde pastel, sau de a opta pentru un tapet. Pentru camerele mai feminine folositi imprimeuri cu flori pale sau in dungi, in culori pastelate.

 

Accesorii decorative

Asa cum am mentionat, puteti face uz de decoratiuni de epoca pentru a realiza caldura de acasa. Folositi ceramica alba cu aspect invechit, ciobite, obiecte de metal in culori patinate, scaune si masute de fier forjat sau impletituri (rachita, zambila de apa), perne decorative si draperii in culori deschise, cu imprimeuri florale, dantele.

In mod ideal, unele dintre accesoriile folosite au o atingere feminina, fie prin perdele de dantela si flori, decoratiuni sau vase, oglinzi inramate. Mai mult decat atat, decorarea shabby chic este ideal pentru camere romantice.


Recomandari de produse:

Platou lemn inima
livrare 48h
33.00ron 20.00ron
Tava lemn natur cu 8 compartimente
livrare 48h
56.00ron 22.00ron
Sticla vintage decor cu dop pasare
livrare 48h
27.00ron 12.00ron
Sticla argintie vintage 22 cm
livrare 48h
33.00ron 21.00ron
Set 2 sticle pentru decor cu suport lemn
livrare 48h
76.00ron 29.00ron
Litere lemn decor Home
livrare 48h
40.00ron 23.00ron
Set 2 sticle decor cu suport metal
livrare 48h
76.00ron 29.00ron
Sticla stil vintage decor cu dop pasare
livrare 48h
27.00ron 12.00ron
Vas decor bufnita stil vintage
livrare 48h
33.00ron 21.00ron
Set 2 sticle decor cu suport de metal sfoara
livrare 48h
85.00ron 39.00ron
Tava lemn natur cu compartimente
livrare 48h
60.00ron 31.00ron
Sticla vintage decor 17 cm
livrare 48h
76.00ron 31.00ron

Loading...