allstyle.ro
empty cart icon    Cos gol

cart arrow icon Logare cart arrow icon Inregistrare
   
Homebreadcrumbs arrows iconInspiratiebreadcrumbs arrows iconDecoratiuni handmadebreadcrumbs arrows iconCum faci o traversa de masa napron pentru toamna  

 

Cum faci o traversa de masa, napron, pentru toamna

 

Nu e nicio petrecere sau masa festiva in familie fara a pregati si o vesela, tacamuri si fete de masa deosebite. Si daca nu vrei neaparat sa cumperi textile de masa din comert, ci vrei sa ai ceva unic, deosebit, poti sa faci chiar tu un napron (sau traversa de masa) cu putina rabdare si creativitate.

Daca te pricepi sa cosi, poti sa-ti folosesti acest talent. Dar daca nu poti combina alte abilitati pentru decorarea mesei: decupare, pictare. Te vei minuna de ce minuni poti face cu putina indemanare!

– Primul model e foarte simplu: ai nevoie de un napron de panza de-a gata sau de o bucata de panza la care faci franjuri pe margine, cateva frunze lipite cu scoci dublu adeziv si un spray colorat. Lipeste frunzele in ce pozitie doresti si aplica spray in jurul frunzelor. cu o penseta dezlipeste frunzele si gata!

Cum-faci-o-traversa-de-masa-pentru-toamna

– A doua traversa e atat de delicata si frumoasa incat o vei folosi mereu!. Iti trebuie dantela de bumbac de la mercerie de lungimea traversei, pe care o vei coase la masina sau cu mana pe margine. Poti alege sa faci chiar tu traversa din panza de sac din cea mai delicata nu cea aspra de la tara, din in sau bumbac.

– Daca vrei mai multa culoare, poti folosi vopsele pentru textile in culorile toamnai pe care le aplici cu un burete pe o traversa pe care ai lipit banda de mascare, rezultand niste patratele, dungi, romburi, etc. Nu uita sa dezlipesti benzile cat e vopseaua inca umeda!

Cum-faci-un-napron-de-masa-pentru-toamna

– Pentru un napron din frunze colorate cusute intre ele iti trebuie mai multa pricepere. Ai nevoie de bucati de bumbac in mai multe nuante, banda de bie (de la mercerie), ac si ata si masina de cusut. Foloseste un sablon de carton in forma de frunza cu care tai mai multe frunze. Trebuie sa calculezi lungimea mesei si nr. de frunze pe latime. fa cateva frunze si apoi testeaza pe masa. cand ai stabilit cate frunze iti trebuie, coasele marginile din bie si apoi prinde-le cu ac si ata intre ele.

– Pentru o traversa cu iz rustic, ai evoie de panza rustica de sac, canepa sau in si de bumbac imprimat si uni. decupeaza frunze de marimi si culori diferite, suprapune-le si prinde-le cu bolduri de o fata de masa simpla, apoi coase-le la masina de cusut.

Sper ca aceste idei te vor inspira sa decorezi masa pentru toamna in cel mai placut mod. Poti completa decorul cu vaze cu crengute, flori sau frunze uscate.


Recomandari de produse:


Loading...